De olika klubbarna med syriansk anknytning i Sverige har fostrat en rad mycket duktiga fotbollsspelare. De allra mest kända har spelat i Syrianska FC. Saman Ghoddos (idag i Brentford) är ett namn som de flesta fotbollskunniga är väl bekanta med. Suleyman Sleyman, Sharbel Touma och Louay Shanko är andra kända syrianska spelare som spelat i de högre divisionerna under karriären.

Alla ovan nämnda spelare har antingen avslutat karriären eller fortsatt till andra klubbar. Vi på Syrianska Norsborg ska i det här inlägget titta närmare på vilka spelare som spelar i de syrianska klubbarna i Sverige som har högst marknadsvärde 2020.

Syrianska fotbollsspelare med högst marknadsvärde 2020

Vi kan konstatera att även de spelare som värderas högst idag spelar i Syranska FC 2020. Anfallarna Bachir Katourgi och Sasha Matic har högst marknadsvärde enligt internationella sajter. Den allra mest värdefulle spelaren internationellt är målvakten Dwayne Miller som spelat i Jamaicas landslag.

Miller börjar dock bli en aning till åren (han är 33 år idag) och har tappat en hel del i Transfermarkts ranking. Det ska bli spännande att se vilka unga spelare som kommer ta den nyss nämnda trions plats de kommande säsongerna.

Unga syrianska spelare att hålla ett öga på

Få unga spelare som hunnit få ett inofficiellt marknadsvärde på fotbollssajterna, men det finns några undantag. Det här är några unga spelare att hålla koll på:

  • Erik Grandelius – mittfältare , utlånad från Degerfors till Örebro Syrianska
  • Alexander Varli – försvarare, Syrianska FC (6 mål, startat i 24 matcher 2020)
  • Memocan Elalmis Mittfältare, Syrianska Kerburan IF (har spelat i Brage)

Här hittar du information om spelares aktuella marknadsvärde

Vi som gillar att kika efter nya talanger i de syrianska lagen följer transfers via flera sajter. Transfermarkt.com, fotbolltransfers.com och sillyseason.se är tre bra källor till information. De är även bra utgångspunkter för dig som är intresserad av betting på syrianska spelare och deras lag.

Det gäller dock att komma ihåg att värderingarna på ovannämnda sajter ofta utgår från kriterier som vilka internationella lag spelarna varit aktiva i. Genom att hålla koll på den egna favoritklubben och utbyta information med andra fotbollsfans på forum är det relativt enkelt att ligga ett steg före och snabbt se spelare i Sverige med potential.