Fotboll är världens populäraste sport och när det vankas VM eller EM så brukar miljontals människor världen över sitta bänkade framför TVn. Under dessa stora mästerskap brukar det inte bara diskuteras fotboll. Något som det också brukar pratas om är fotbollsspelarnas frisyrer. Henrik Larsson hade till exempel en ikonisk frisyr i form av dreadlocks under 1900-talet. Denna frisyr kom att bli väldigt omtalad och några andra kända fotbollsspelare som haft intressanta frisyrer är Ronaldo, Fredrik Ljungberg, Bobby Charlton och David Beckham. 

År 2002 i fotbollsvärlden

Det finns som sagt fler än en känd fotbollsspelare som har haft häpnadsväckande frisyrer. År 2002 uppmärksammades ett flertal fotbollsspelare för just deras frisyrer. Bland annat så färgade Fredrik Ljungberg sitt hår knallrött och Ronaldo snaggade hela huvudet förutom en liten tuss av hår längst fram. Det är just under stora mästerskap som vm där vi brukar få se lite udda frisyrer. 

Populärt med hårtransplantation hos kända fotbollsspelare

Vi på sajten Syrianska Norsborg märkte att den brittiska fotbollsspelaren Wayne Rooney till och med har gjort en hårtransplantation. Att göra en hårtransplantation är inte ovanligt. Många gör en hårtransplantation Turkiet då det är mycket billigare än övriga Europa. Resultatet blir oftast väldigt bra och Wayne Rooney är inte den enda som gjort en hårtransplantation. Anders Limpar är också en brittisk fotbollsspelare som även han fixat till sitt hårfäste. 

Färgade sitt hår rött

Svenska fotbollsspelare brukar inte vara lika vågade som spelare i utlandet. Därför blev det nästintill ramaskri när Fredrik Ljungberg hade färgat sin kalufs illröd och sedan övergick till en rosa nyans. En annan svensk fotbollsspelare som stack ut med sin frisyr var Henrik Larsson. När han spelade i Celtic under 1900-talet hade han dreadlocks. Under denna tid öste han in mål och blev en legendar för fotbollsklubben Celtic. När han sedan skrev på för Barcelona så valde han att klippa av sina dreadlocks. Den nya frisyren blev snaggad och anledningen sades vara att han ville se mer professionell ut. 

Tuppkam till långt hår

En annan fotbollsspelare som hör till kategorin kända fotbollsspelare är David Beckham. Han har haft en hel del olika frisyrer genom åren. Det går att påstå att han verkligen har testat på allt och haft både tuppkam, flätor, långt hår och kort hår. David Beckham var en av Englands bästa spelare och målskytt. Det är ingen tvekan om att det är en trend bland fotbollsspelare att testa på annorlunda frisyrer. 

Intressanta frisyrer i Brasilien hos kända fotbollsspelare

Tar vi en titt på andra länder så är Brasilien ett land med många kända fotbollspelare. Ronaldo chockade hela fotbollsvärlden när han dök upp i en snaggad frisyr med endast en tuss av hår längst fram. Han valde dock senare att snagga hela huvudet. En brasiliansk spelare med långt och tjockt hår är Ronaldinho. Han känns enkelt igen på sitt lockiga och burriga hår. När han spelar fotboll har han håret uppsatt i en tofs. Dessa kända spelare har visat att det egentligen inte spelar roll vilken frisyr du har. Det går lika bra att spela i långt hår som snaggat. 

Stor uppmärksamhet kring landslag

Många roliga och udda frisyrer hos kända fotbollsspelare har vi fått bevittna genom åren. Ibland är det inte bara en fotbollsspelare som bestämmer sig för att ändra frisyr. Ett landslag som fick stor uppmärksamhet för sina frisyrer var Rumänien. De ville bättra på lagandan och bestämde sig därför att alla spelare i laget skulle blondera sina hår. Detta gjordes inför VM år 1998. Fotbollsspelare kan se sig själva som trendsättare när det kommer till frisyrer.