Det finns många kända fotbollsspelare som har fotbollen som sitt heltidsjobb. När du är en professionell fotbollsspelare tränar du varje dag. Det kan vara i form av både kondition och styrka. En fotbollsspelare behöver vara i toppform året runt för att kunna leverera sitt bästa. 

Viktiga delar i kostcirkeln

En viktig del i en fotbollsspelares liv är dieten. En fotbollsspelare gör sig av med mycket energi under en fotbollsmatch. För att kroppen ska få de bästa byggstenarna krävs det därför en hälsosam kost. Protein är ett måste för att kunna reparera och bygga upp muskler. Just protein hittas i animalisk mat som exempelvis kött, fisk och ägg. För den som vill börja äta mer veganskt finns det många olika veganska recept som innehåller alla ämnen du behöver. Linser och bönor är till exempel bra källor för protein och kan i sin tur ersätta animaliska produkter. 

Kända fotbollsspelare och deras diet

Utöver protein så behöver en fotbollsspelare också kolhydrater och fett. Många kända fotbollsspelare som exempelvis Zlatan Ibrahimović och Cristiano Ronaldo lyckas ständigt leverera under fotbollsmatcher. Mycket är tack vare en hälsosam diet och bra rutiner i vardagen. Både Zlatan Ibrahimović och Cristiano Ronaldo tränar flera timmar om dagen och ser till att få både sin sömn och ha en hälsosam diet. Det är väldigt sällan som de avviker från sin hälsosamma livsstil.

Tips på bra matkällor

Vill du börja spela fotboll kan du alltid kika in Syrianska Norsborg för mer tips. Förutom protein är det också viktigt att en fotbollsspelare får i sig kolhydrater och nyttiga fetter. Kolhydrater hittar du i pasta, frukt, ris och gröt till exempel. Det är därför många fotbollsspelare väljer att äta gröt till frukost. För att få i sig nyttiga fetter kan du äta nötter som snacks eller en macka med avokado. Ett tips är även att strö över lite frön över din gröt då det också är ett sätt att få i sig nyttiga fetter.