Kända fotbollsspelare inspirerar dagligen både ungdomar och vuxna runt om i världen. Men det gäller även att de presterar dag ut och dag in på fotbollsplanen. Många tror livet är en dans på rosor bara för att man är en känd fotbollsspelare. Men riktigt så är det inte. För att bli en känd fotbollsspelare krävs det disciplin och hårt arbete.

Vem är Sveriges mest kända fotbollspelare?

Sverige har genom åren producerat en hel del kända fotbollsspelare. Zalatan Ibrahimovic är nog den mest kände idag, även om Sverige har haft en hel del kända namn som genom tiderna. Ett annat stort namn inom svensk fotboll är Henrik Larsson. Speciellt om man håller på Celtic eller Barcelona. Fredrik Ljungberg gjorde även han succé i Arsenal på sin tid ihop med Thierry Henry. Alla dessa spelare har med största sannolikhet inspirerat någon eller några att börja spela fotboll.

Syraianska FC har genom åren producerat en hel del talanger. Saman Ghoddos som idag spelar i Brentford är ett namn so de flesta känner igen. Ghoddos spelade i Syrianska 2014 -2015 innan han gick till Östersunds FK 2016. Men Ghoddos är bara ett av många namn på kända fotbollsspelare i Sverige.

Kända fotbollsspelare i Europa

Det är framförallt fyra namn man tänker på när man pratar kända fotbollsspelare. Vissa kallar dem även fotbollsgudar och det är lätt att se varför. Vi pratar givetvis om Maradona, Pelé, Messi och Cristiano Ronaldo. Ronaldos Portugal åkte tyvärr ut från EM i åttondelsfinalen medans Messi just har skjutit Argentina till finalen i Copa America, Sydamerikas motsvarighet till EM. Oavsett vem av dessa två man tycker är bäst så råder det inga tvivel om att båda två tillhör världens kändaste fotbollsspelare.

Det är inte speciellt ovanligt att kända spelare investerar i olika företag eller kryptovalutor. Främst är det Ruben Diaz från Manchester City och Diego Costa som har investerat i Etherum, men det finns många fler fotbollsspelare som har köpt Etherum. Är du sugen på att köpa Etherum så kan vi råda dig att först gå en Etherumkurs och lär dig lite om kryptovalutan.

Bli inspirerad av kända fotbollsspelare

Kända fotbollsspelare är bra på att inspirera framför allt ungdomar och Zlatan är inget undantag. Även om han idag klassas som en av de bästa spelarna i världen så var det ingen lek när han växte upp. Så vad kan du lära dig av Zlatan? Jo, Ingen är dömd att misslyckas Zlatan Ibrahimovic växte som vi alla vet upp i Rosengård. Hans föräldrar var skilda.

Zlatans pappa hade alkoholproblem och det var väldigt ofta bråk inom familjen. Trots motgångarna och en hård uppväxt så lyckades han ändå bli Sveriges bästa fotbollare genom tiderna. Så ta lärdom och ge aldrig upp.