Det är ingen hemlighet att många fotbollsspelare bryr sig om sitt yttre. Till stor del är det träning som gör att deras kroppar är i toppform. En professionell fotbollsspelare tränar flera timmar om dagen. Oftast är det både kondition och styrka för att spelaren ska orka spela fotbollsmatcher. Något som många inte dock tänker på är att vissa kända fotbollsspelare har gjort skönhetsoperationer. 

Kända namn som gjort botox

Det gäller inte bara att träna rätt utan även ha en hälsosam och näringsrik diet. Detta ger de bästa förutsättningarna för att orka spela fotboll. När den inre kroppen mår bra så syns oftast det på utsidan. Till exempel kan du få ett glow som gör ansiktet mer levande. Det är dock vissa fotbollsspelare som har tagit steget längre och gjort olika typer av skönhetsbehandlingar. Till exempel så ryktas det att Cristiano Ronaldo gjort botox i pannan och även runt ögonen. En annan fotbollsspelare som också använt botox är David Beckham som spelat i det engelska landslaget. När det kommer till botox så är det dock vissa som upplever att deras spänningshuvudvärk försvinner. Det finns även folk som sover med spända käkar och upplever att det blir mycket bättre efter att ha tagit botox. Det kan med andra ord finnas fördelar med att göra botox men det krävs att du går till en professionell läkare. Precis som med alla behandlingar bör du tänka igenom ditt beslut noggrant.

Allt vanligare med skönhetsbehandlingar

Skönhetsbehandlingar har tidigare setts som något som endast kändisar gör. Det har dock blivit allt vanligare att göra Botox Stockholm för hälsoskäl. Något som har diskuterats är att det inte bara är för det yttre som många gör botox. Vissa upplever även att botox kan hjälpa mot migrän och spänningshuvudvärk. Utöver botox så kan det hända att fotbollsspelare behöver operera sig efter en skada. Det är till exempel vanligt med korsbandsskador inom fotbollen. Detta är skador som inte läker av sig själva utan det krävs operation och rehab för att det ska bli bra igen. Tittar du mycket på fotboll kanske du har hört om spelare som är långtidsskadade. När det kommer till knäskador är det extra viktigt att köra ordentlig rehab och att behandla skadan i tid. Vissa operationer kan gå under “skönhetsbehandlingar” men att det är en operation som krävs.

Viktigt att vara noggrann med uppvärmning

När det kommer till skador hos fotbollsspelare finns det saker du kan göra för att förebygga skador. Det är viktigt att du tränar rätt. Till exempel så är det viktigt att värma upp ordentligt och stretcha både före och efter träning eller match. Detta är extra viktigt att göra om det är kallt ute. Vi på Syrianska Norsberg kommer gärna med tips om uppvärmningspass. Något som också är bra att göra är att jogga ner. Det innebär att du tar det lite lugnare i slutet av träningspasset för att kroppen ska komma ner i varv. Efter ett träningspass är det bra att fylla på med protein och kolhydrater. Det är även viktigt att fylla på med vätska då du gör av med mycket vätska under ett träningspass.