Nu har fotbolls VM 2023 för damer dragit igång och det är många som följer det med spänning. Det brukar vara lite extra roligt om du ser matcherna tillsammans med vänner. Just detta VM går i Nya Zeeland och Australien så det gäller att vara uppe tidigt för att inte missa avspark. 

Heja fram Sverige till guld

Många har just nu semester och möjligheten att heja fram de svenska damerna till guld. Sverige fick bästa möjliga start på turneringen och inledde med en 2-1 seger mot Sydafrika. Du kan bjuda in alla dina vänner och heja fram damerna i de resterande matcherna. Du kan till exempel göra det till en temakväll och spela spel samtidigt. Ni kan ha en intern tävling där vinnarna får olika priser. 

Flera bra lag deltar i fotbolls VM 2023

Damfotbollen har verkligen gått framåt de senaste åren och det är många duktiga lag som deltar i fotbolls vm 2023. Europa och USA har alltid legat väl framme när det kommer till damfotboll. Nu börjar även andra delar av världen komma ifatt. Det kan alltså bli många spännande matcher att se fram emot tippar vi på Syrianska Norsborg

Vi fick se en skräll redan i premiären. Då var det Nya Zeeland som helt oväntat slog Norge. Just Norge är en av favoriterna till guldet. De har nu en rejäl uppförsbacke om de ska ta sig vidare i turneringen.

Många nationer kämpar om guldet

Det är väldigt ovisst vilket lag som kommer att ta hem guldet. Innan turneringen har USA och England varit två klara favoriter. Lag som Nederländerna, Sverige, Tyskland och Norge har setts som bubblare. 

Som alltid i mästerskap brukar det vara några lag som levererar och några som är en stor besvikelse. Det återstår att se vilka nationer som kommer stå pall för favoritskapet i år. 

Rekordmånga lag som deltar

Från och med i år är det hela 32 lag som deltar i fotbolls vm 2023. Det finns alltså mycket spännande fotboll att se fram emot. Därför är det perfekt att bjuda in alla nära och kära och följa matcherna. Det gäller inte bara Sveriges matcher utan även de andra lagen. 

Normalt så brukar man hitta några favoriter även bland de andra lagen. Det är också roligt att se vilka spelare som får sitt genombrott under turneringen. 

Så ser spelschemat ut för fotbolls VM 2023

Fotbolls vm 2023 har precis kört igång och är i skrivande stund inne på sin första omgång. Slutspelet börjar först den 5:e augusti med två matcher på samma dag. Finalen spelas den 20 augusti klockan 12.00 svensk tid. Då hoppas vi självfallet att det är Sverige som står på ena sidan av finalen. Det är dock många matcher som ska spelas innan dess. 

Om du vill ha en ursäkt att spendera resten av sommaren med vänner och familj är fotbollsvm en utmärkt idé. Matcherna går tidigt på dagen på grund av tidsskillnaden till Australien och Nya Zeeland. Det går alltså att hinna med mycket även efter att dagens matcher är slut.