Det finns flera berömda fotbollsspelare som är flitiga vid pokerbordet. De brukar synas vid stora turneringar anordnade av Pokerstars och andra giganter i branschen. Poker och fotboll har faktiskt mer gemensamt än vad man kan tro. Du måste ha ett extremt fokus och göra allt för att vinna. Men vilka är det egentligen som är vana att hantera både boll och kort vid tävlingar?

Berömda fotbollsspelare från Sverige

Om vi börjar titta på svenska fotbollsspelare som är aktiva vid pokerbordet så är de faktiskt inte så många. Vår storstjärna Zlatan är inte främmande för spel då han tidigare var delägare i spelsidan Bethard. Han har också synts på vissa stora pokerturneringar. Därefter är det svårare att hitta någon. I Syrianska FC finns det till exempel inga stora profiler som spelar poker regelbundet vad vi vet. En annan svensk spelare som älskar poker är Tobias Grahn. Han har spelat i flertalet klubbar men är känd för sin tid i Malmö FF.

Utländska stjärnor som spelar poker

När man blickar till utlandet så finns det flera stora stjärnor. Neymar har länge varit en stjärna för både landslag och sina klubblag FC Barcelona och PSG. Dessutom älskar han poker och är inte främmande att dela med sig av detta till sina följare. Han streamar ofta sina pokersessioner på sin Instagram. Dock säger resultaten att han spelar hellre än bra. Han är till och med sponsrad av självaste Pokerstars och har deltagit i deras EPT tour i Barcelona. Det är inte så konstigt att Pokerstars vill knyta till sig en så känd profil som Neymar ändå är. Speciellt när det handlar om live events som EPT som streamas live till alla som vill titta på.

Cristiano Ronaldos pokerintresse

Pokerstars har även lyckats knyta till sig en av de främsta när det kommer till berömda fotbollsspelare och det är Cristiano Ronaldo. Han har gjort över 300 mål i sin karriär och är även en hejare på poker. En riktig stjärna med andra ord.

Mittbacken Gerard Piqué gillar att slå sig ned vid spelbordet

Ett annat Barcelonaess som älskar att spela poker är Gerard Piqué. Han har länge varit en tongivande spelare i både landslaget och FC Barcelona. Man kan tänka sig att han mött Neymar i några rafflande turneringar på spelarbussen. Han är också en flitig gäst på EPT poker tour i Barcelona och har faktiskt ganska imponerande resultat. År 2011 slutade han på en 3:e plats i en av de större turneringarna. År 2013 deltog han i den turnering som är dyrast i inköp och kallas EPT Barcelona High Roller. Här blev det en 13:e plats.

Berömda fotbollsspelare från förr

Om vi även tittar på spelare som inte längre är aktiva kan vi nämna den andre Ronaldo som tillbringade den största delen av sin karriär i Real Madrid. Han gjorde det avgörande målet i VM 2002 och räknas som en av de största anfallarna genom alla tider. Dessutom är han en väldigt duktig pokerspelare som också varit sponsrad av Pokerstars en gång i tiden. Utan tvekan en legend.