Träningar

bild-10Vi tränar två gånger i veckan. Och för att bli en bra fotbollsspelare räcker det inte bara var med på våra träningar och lära sig både teknik och lagspel. Men det gäller att se till att hålla uppe sin kondition på rätt sätt. Det är lätt att träna kondition på fel sätt eftersom det kan gör mer skada än nytta.

Därför så har vi sett att vår tränare här Syrianska Norsborg fått den rätta utbildningen just för den saken skull. Så när våra spelare tränar så har vi inte några långa löppass för de nya spelarna, eftersom det kan leda till överbelastningsskador. Dessutom så vänjer spelarnas kroppar vid fel typ av löpning när det gäller fotbollsspelare.  De behöver kunna löpa med snabbhet och explosivitet, vilket de har mer nytta av i en match.

Vi på Syrianska Norsborg har målet att man spelare bör träna med de rörelser och moment som ingår i fotbollsspel. Som till exempel vill man bli bra på cykla så bör man helt enkelt hålla sig till att cykla.

Så därför träna vi mycket intervall löpning. Och då utan fotbollskor eftersom det är bättre att löpa i vanliga löparskor.

Det är inte bara löpning vi tränar utan dessutom olika tekniker. Som vi först ser på ett exempel på tv för att sedan praktisera på planen. Dessutom ser vi till att styrketräna så att alla muskler får sitt. Tack och lov så har vi möjligheten att göra detta i vårt gym som vi har i vårt klubbhus.

Men i övrigt så är träningen ungefär densamma för alla våra spelare. Oberoende vilken ålder spelaren har. Men vi brukar se till att ha kul på våra träningar, speciellt bland de yngre spelarna.

 

Page 4.1 Träningstider

Här hittar du alla lagens träningstider:

Pojkar 8 – 11 år          Måndagar kl. 17.00

Onsdagar kl. 18.30

Flickor 8 – 11 år          Måndagar kl. 18.30

Onsdagar kl. 17.00

Tränare: Alf Gustavsson

Juniorer pojkar 12 – 15 år      Tisdagar kl. 18.00

Torsdagar kl. 19.30

Juniorer flickor 12 – 15 år      Tisdagar kl. 19.30

Torsdagar kl. 18.00

Tränare: Olle Ljung

Seniorer Herrar 16 år –           Tisdagar kl. 21.00

Torsdagar kl. 21.00

Seniorer Damer 16 år –          Måndagar kl. 20.00

Onsdagar kl. 20.00

bild-11Tränare: Alf Gustavsson eller Olle Ljung

Dessa tider gäller tills vidare!

Som spelare får du reda på vad som gäller inför helgernas matcher på träningarna.