Samhällsengagemang

bild-14Syrianska Norsborg vi verkligen stödja samhället så gott det går. Därför tar vi vårt ansvar på fullaste allvar och vi har ett genuint intresse för hur Norsborg och deras befolkning trivs och mår. Det vi gör hoppas vi att det sprids som ringar på vattnet och att föreningar och klubbar följer efter. För det kommer alltid finns de som behöver hjälp i vårt samhälle.

Därför samarbetar vi både med Norsborgs kommun och ett antal olika företag. För vi vill visa att Syrianska Norsborg är mer än en fotbollsförening. Samtidigt så lär sig barnen och ungdomarna att visa hänsyn och tänka på andra. Och inte bara på sig själv.

Därför ställer vi upp att anordnar olika jippon eller blir inbjudna till andra event i kommunen. Dessutom stöttar vi samhällets utsatt genom att anordna loppisar och välgörande projekt.

Vi anordnar olika turneringar också för att visa att vi är en av Norsborgs stöttepelare och vi är en förening att räkna med i alla lägen.sdgs

Som ett mycket bra exempel som vi gör är att vi har ett projekt ihop med Norsborgs kommun och föreningen för Ensamkomna flyktingbarn. Då vi erbjuder barnen och ungdomarna att komma och träna hos oss ett par gånger i veckan. Detta gör att det blir ett mer naturligt gränsöverskridande mellan dem som bor i Norsborg och flyktingarna. Detta projekt är vi mycket stolta över att få delta i. Och att vi har möjligheten att kunna erbjuda en meningsfull fritid för dessa barn och ungdomar

Vill ni att vi ska hjälpa till med något så kontakta oss via mejlen: info@syrianskanorsborg.se

 

Fotboll mot rasism

sfefEn gång per år så anordnar vi en fotbollsturnering för att motverka rasism. Det är för att öka tryggheten för alla i Norsborg, ung som gammal. För vill skapa ett samförstånd hos alla för att öka förståelsen att alla inte är lika utan vi alla har olika sätt att se på saker och ting. Så som att det finns olika traditioner och så vidare. Därför så lyfter vi detta en gång per år och anordnar denna turnering mot rasism.

Själva turneringen utspelas i hela Norsborg och alla fotbollsklubbar som vill vara med är välkomna att delta. Och då sker det gruppspel runt om i kommunen för att avslutas med ett slutspel som avslutas som en stor familjedag på vår fotbollsplan Norsborgsvallen.

Då alla grupperna gör upp om vilket lag som är bäst.

Dagen som då inriktar sig för alla, stor som liten, brukar bli en härlig familjesammankomst. Då vi brukar erbjuda inte bara fotboll utan möjligheten att smaka på mat från väldens alla hörn. Då alla länder som är representerade presenterar sina favorit och sitt lands signatur maträtt. Dessutom i pauserna mellan matcherna så har vi olika typer av uppträden av sång, dans med mera.

Det finns även olika organisationer som finns där för att upplysa och erbjuda vad de kan hjälpa till med och så vidare. Som då bland annat föreningen Ensamkomna flyktingbarn och Alla barns rätt i samhället. Dessa organisationers stånd brukar vara välbesökta av allmänheten.

Naturligtvis är det gratis för alla lagen att delta!

Vår ungdomsakademi samarbetar med med FC Twente och med deras supporter förening i Sverige. Ett utbyte på sommaren där man får åka till Holland och träna har varit i gång i flera år nu. Stort tack till  hollandsgoud och deras hjälp med att knyta nya kontakter med klubben.

 

xcvxc Ungdomsakademin

Syrianska Norsborg gör även en insats för att minska ungdomsarbetslösheten i Norsborg.

Då riktar vi in oss på ungdomar mellan 16 år och 19 år.

Vi samarbetar med Norsborgs arbetsförmedling, Norsborgs kommun och ett antal företag som också har samma inställning som vi har hos Syrianska Norsborg. En av våra huvud sponsorer är coverforsakring.se billiga försäkringar till företag och privatpersoner. Cover tillsammans med kommunen samarbetar i flera projekt bland annat i ett där målet är att det inte ska finnas någon ungdom som går syssellös mot sin vilja. Vill ungdomen ha ett jobb så ska vi göra så gott vi kan för att hjälpa denna ungdom.

Vi arrangerar olika vägledande aktiviteter med information om olika utbildningar, branscher och yrken. Dessutom så skapar vi nya platser för ungdomar och företag att mötas på.

Vår avsikt med att hjälpa dessa ungdomar är att överbygga glappet mellan vad ungdomarna kan och vad som krävs för att få jobb.

Men för vem gäller denna möjlighet för?

  • Att du som arbetssökande är inskriven på arbetsförmedlingen och bosatt i Norsborg.
  • Att du verkligen tar tillfälligt i akt när du får chansen
  • Att du har en stark vilja att få ett arbete.

Vad får du?

  • Möjligheten att få kontakt med sådana företag du normalt sätt inte fått kontakt med.
  • Möjligheten att få ett arbete utifrån dina förutsättningar.
  • Möjligheten att du får den utbildningen som krävs för arbetet du söker.
  • Stöd från en personlig ungdomsansvarig som hjälper dig och som du har regelbunden kontakt med.

Dessutom så kan du hålla dig uppdaterad via hemsidan för Ungdomsakademin.

Vi jobbar med jobbmatchning. Vilket innebär att vi för varje arbete vi får in via våra samarbetsföretag. Så matchar vi sedan in en arbetslös ungdom med de rätta förutsättningarna och den rätta drivkraften som krävs för arbetet. Därför erbjuder vi hela tiden att du som ungdom kan få den rätta utbildningen, praktik eller annat som krävs för att få arbete.